Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

З футболом у крові, з кубком – у серці!

Футбол_кубок_1Із початком Нового року у спортивному комплексі «Енергетик» розпочались і футбольні баталії. Так, 9 січня відбулась довго очікувана подія – турнір із фут-залу серед дитячо-юнацьких команд області. Головний приз – «Кубок мера»! Для міста це вже тринадцятий традиційний турнір на Кубок міського голови. Вирішити долю трофею зібралося чимало любителів шкіряного м’яча, а саме  – команди із Кагарлика, Миронівки та по дві команди з міста Українки та Білої Церкви. Привітали учасників змагань міський голова Українки Павло Козирєв, заступник міського голови Оксана Кирилюк та директор української ЗОШ №1, депутат української міської ради, Світлана Білохвощенко. Вони урочисто дали старт турніру та  побажали гравцям вдалого поєдинку. «Цьому проекту уже 13 років, і я радий, що він з кожним разом не втрачає своєї значущості, – каже міський голова. – Турнір дає можливість дітям реалізувати себе, більше розкритися, і я бачу, що їм це подобається, у них від бажання горять очі, а це чи не найголовніша мета проведення кубку».

Для юних футболістів участь у турнірі – не лише можливість проявити себе, а й завести нові знайомства, а для самих наставників – чергова нагода розкрити ще приховані можливості своїх підопічних. Євген Фещенко, тренер ФК «Гарт» та «Рось», що з Білої Церкви, в Українці не вперше. Він з упевненістю говорить, що без таких турнірів професійний ріст команд просто неможливий: «Турнір – це підготовка футболістів до участі у ще більш серйозних змаганнях, а для  дітей – це своєрідний зріст, адже хтось відкриває у собі нові можливості саме завдяки таким масовим змаганням», – каже Євген Фещенко. Такої ж думки і тренер ФК ДЮСШ м. Миронівка, Віктор Запара: «Діти не просто так йдуть у футбол, вони ставлять перед собою великі цілі, і реалізація їх можлива тільки завдяки отаким змаганням, адже одними тренуваннями у великий футбол не потрапиш», – каже наставник.

Гаряче цього дня було у спортивному комплексі не тільки від запеклої боротьби на футбольному полі, а й від помітного хвилювання юних футболістів. Жага проявити себе, забити м’яч у ворота суперника панували у серці кожного, адже для початківців – це серйозна, і відповідальна гра. «Я займаюся спортом давно, у футболі мені подобається ловити м’ячі, тому моя місія – захищати ворота. Звичайно, як і багато хто, я трішки хвилююсь, бо хочеться гарно зіграти», – каже голкіпер ФК «Гарт» з міста Біла Церква, Єгор Юрченко. Як би там не було за межами воріт, але коли гравці виходили на поле «бою», усі емоції залишалися в стороні, і вони повністю віддавалися грі. Неабияку майстерність та вміння вправно володіти м’ячем продемонстрували юні футболісти. Але ж, як говориться, на футбольному полі – або пан, або програв, ото ж без перемоги тут ніяк не обійтися. У фіналі зіткнулися найсильніші команди цього поєдинку – ФК «Гарт» Біла Церква та ФК «Максима» місто Українка – вони і розподілили між собою омріяні перше та друге місця. Цього дня вдача була на боці «гартівців» – вони п’ять разів влучно поцілили у ворота свого суперника, виборовши головний «новорічний» трофей – Кубок міського голови. Третє та четверте місця розподілили між собою ДЮСШ Кагарлик та ФК «Рось» Біла Церква. Із рахунком 4 – 1 «Кагарлик» впевнено обійшов суперника та заволодів почесним третім місцем на п’єдесталі. Хто-хто, а найрезультативнішу гру у фіналі показала команда із Українки «СДВ» – вони усього за 30 хвилин перебування на полі устигли 13 разів «розбомбити» ворота ДЮСШ Миронівка, посівши чесно «відвойоване» п’яте місце.

Ось такі вони, наші футболісти – спритні, влучні та кмітливі. А найкращі із кращих були відзначені почесними медалями та грамотами. Серед них – Ярослав Полонський (ФК «Гарт» БЦ), Олексій Кагановський (ФК «Рось» БЦ), Ілля Луцик (ФК «Максима» м. Українка), Дмитро Парфенюк («СДВ» м. Українка), Іван Мельниченко (ДЮСШ Кагарлик), Владислав Зубов (ДЮСШ Миронівка). Саме ці гравці віддали найбільше сили задля перемоги своєї команди. Хочеться відмітити, що незалежно від результату, кожен футболіст заслуговує на відзнаку. Тут кожен прагнув вивести свою команду до омріяної перемоги. Так чи інакше, цей турнір показав, що футбольне майбутнє в Україні точно є, і воно розпочинається саме із таких маленьких перемог та поразок. Вітаємо команди із початком Нового, футбольного року, і бажаємо їм, незалежно від результатів, йти до останнього, адже футбол – це не лише перемоги, головне – віддаватися йому сповна.

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено