Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Бачення подальшої реформи медичної галузі обговорили в Київській обласній раді

Засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я Київської обласної ради 8 лютого відбулося за участю голів райдержадміністрацій,  мерів міст обласного значення Київської області, голів центральних районних лікарень і міських лікарень, що надають вторинну медичну допомогу,  представники департаменту охорони здоров’я КОДА. Від Українки у зустрічі взяли участь секретар міської ради Катерина Проценко та заступник міського голови Оксана Кирилюк.

На порядку денному обговорювалося одне питання: бачення подальшої реформи медичної галузі стосовно створення госпітальних округів у Київській області.

Присутня на засіданні Народний депутат Ірина Сисоєнко провела презентацію щодо створення на Київщині 4 госпітальних округів – Бородянського, Лівобережного, Васильківського та Білоцерківського. Голова комісії Наталія Бігарі повідомила, що дане рішення уже затверджено. Труднощі у подальшій роботі полягають у тому, що досі не розроблено ні Положення про Госпітальну раду, яка має сформувати склад госпітального округу, що має формуватися на основі Положення про госпітальний округ. Ці два базові положення на сьогоднішній день ще не набрали законної дії.

Тож чіткий механізм щодо подальших дій на сьогоднішній день – відсутній. Також продовжує бути незрозумілим, хто і яким чином буде вирішувати подальшу долю Української районної лікарні.

Катерина Проценко офіційно запросила виконуючого  обов’язки директора департаменту охорони здоров’я КОДА Олександра Глушаницю на зустріч з громадою Українки у березні.

В результаті комісія ухвалила  рішення створити робочу групу на базі профільної комісії обласної ради, за участю керівництва департаменту охорони здоров’я КОДА, представників Київської обласної адміністрації та по три-чотири  представники від кожного госпітального кругу.  Ця робоча група має напрацювати стратегію, цілі та програму розвитку госпітального округу на п’ять років з описом усіх медичних маршрутів та  переліком перспективних напрямків роботи окремих медичних закладів.

444 555

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено