Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

«Єдина родина» в нашому місті

Три річки нашого міста – Дніпро, Стугна та Козинка – давно вподобали  рибалки – і аматори, і професіоналам. Тут проходили чемпіонат і кубок України, Всеукраїнський фестиваль «Рибальські ігри Кубок FLAGMAN-2013». А от 17 травня на набережній Дніпра народилася ще одна хороша традиція  –  тут пройшли нові змагання  –   відкрита першість м. Українки зі спортивного лову риби  «Єдина родина».

P1510279Підготовка до цього турніру  розпочалася ще в квітні. Змагання проходили  під патронатом міського голови Павла Козирєва за підтримки  громадської організації  «Федерація риболовного спорту інвалідів «РИСІ», центру «Спорт для всіх» та громадської організації «Пробудження».  Допомагала проведенню змагань команда волонтерів – представників «Молодіжного Парламенту» й Молодіжного дорадчого комітету (старші волонтерських бригад – Дмитро Ковальчук, Василь  Орешко, Дарина Замятіна).

Долучилися до підготовки і мешканці нашого міста – і не лише рибалки-аматори, а й  небайдужі та  чуйні українчани, які допомогли у формуванні призового фонду. Завдяки Юрію Пухлію, Анні Лук’янчиковій, Світлані Кондратьєвій, Тетяні Замятіній, Павлу Ходаківському, Олександру Кудренку  та Світлані Огарковій  федерація «РИСІ» отримала чудовий подарунок – 26 триног (підставок для вудилищ),  більша половина яких одразу ж була вручена всім учасникам змагань, які були  на інвалідних візках. Решту федерація буде використовувати при проведенні змагань для дітей-інвалідів.

Всі учасники і мешканці міста вдячні нашим комунальним організаціям, які подбали про зручність та безпеку місць проведення – на спусках до трьох пірсів облаштували зручні пандуси, якими тепер зможуть користуватися наші земляки під час не лише рибного лову, а й просто відпочинку. «Завдяки цьому заходу ми зробили наше місто ще комфортнішим  для людей з обмеженими фізичними можливостями», – зазначив міський голова Павло Козирєв.

На відкритті змагань були присутні почесні гості, серед них – професійні спортсмени, чемпіони світу, депутати Української міської ради, представники громадських організацій. Атмосфера тепла, душевної підтримки, розуміння і дружнього спілкування охопила і учасників, і гостей, і вболівальників.

Президент Федерації риболовного спорту України, чемпіон світу зі спортивного лову риби Віталій Левченко розповів: «Усе моє життя займаюся риболовним спортом. Насамперед це  –  спілкування з природою. Я був на шести чемпіонатах світу, три  з них ми виграли. Перемогу здобуваєш не лише вмінням ловити рибу, а й силою духу, а її  у вас вдосталь. Я впевнений, що тут присутні майбутні учасники чемпіонату світу».

Головним суддею змагань був президент громадської організації Федерація риболовного спорту інвалідів «РИСІ» Анатолій Кислов. До речі, він завдяки співпраці з провідними компаніями забезпечив призами не лише основну групу учасників, а й місцевих  рибалок-аматорів.

P1510315Учасники  зайняли три пірси, змагалися в двох групах. Зважаючи на спосіб лову, всіх  розподілили жеребкуванням (спінінг чи вудка). Організатори повністю забезпечили рибалок з обмеженими фізичними можливостями  наживкою і прикормкою.  Не підвела і погода  –   слабкий дощ не завадив і о 14.00 почалося зважування риби та підведення підсумків.  Суддівська колегія визначила переможців та призерів в обох групах.  Крім нагород за призові місця  подарунки були вручені в номінаціях «Наймолодший учасник», «За волю до перемоги», «Золота рибка».  Та спортивне свято не закінчилося врученням призів. Завдяки дружній родині Череватих, Зінаїді Пономарьовій, Оресту Панчуку, а також Клубу сімейного розвитку «Родинне коло» на чолі з Олесею  Лужецькою на учасників чекав смачний обід. Директор центру «Спорт для всіх» Тетяна Замятіна зазначила: «Ми одностайно вирішили зробити турнір традиційним, включити його у міську програму заходів. Саме людське спілкування, взаєморозуміння, повага та підтримка  є найважливішою  частиною таких подій. З гордістю ми приймали від учасників слова вдячності і захвату нашою рідною Українкою,  навіть разом перефразували девіз українчан  саме для цих змагань – «В Українці, в Україні – у громаді, як в родині!»

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено