Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Розпочато роботу з виготовлення проєктно-кошторисної документації для влаштування модульних укриттів (сховищ)

У ході чергового засідання сесії Української міської ради було прийнято рішення про придбання та встановлення модульних укриттів з виготовленням проектно-кошторисної документації (далі – ПКД) на території громади.

Виготовлення ПКД – найперший етап будівництва у паперовому вигляді. Сьогодні керівники управління економічного розвитку, архітектурно-будівельного контролю, відділу оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту зустрілись з представниками проєктної організації та обговорили всі питання щодо проєктування укриттів.

Нагадаємо, на заходи з придбання та встановлення модульних укриттів (сховищ) були передбачені кошти у розмірі 45 млн грн.

Зазначимо, проєктна організація обиралася шляхом визначення економічної конкуренції. Отримавши декілька комерційних пропозицій від різних проєктантів, які мають відмінну репутацію, визначено та обрану організацію, що надала найнижчу комерційну пропозицію, але при цьому має авторитет у сфері проєктування.

Наразі мова йде про дві залізобетонні модульні конструкції, розраховані на 600 та 700 осіб, які будуть влаштовані поблизу АЛ №1 та АЛ №2.

Представники організації обіцяють в найкоротші терміни виготовити проєкт та здійснити комплексну експертизу, яка буде відповідати всім державним нормам безпеки.

Проєктно-кошторисна документація передбачає самі модулі, їх встановлення, облаштування, підведення комунікацій, топографічні, геодезичні та ін. роботи.

Не хочеться забігати наперед, але, якщо все піде за планом, протягом трьох місяців у громаді з’являться перші модульні укриття.

Дані вироби є патентним винаходом, пройшли всі необхідні випробування та можуть гарантувати безпеку людей. Компанія вже має досвід облаштування таких укриттів у різних регіонах України.

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено