Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Захист права на безпечне довкілля

68185825 грудня в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція щодо захисту конституційного права на безпечне для життя та здоров’я довкілля.

У ході заходу зазначалося, що потужним джерелом забруднення довкілля є підприємства енергетичної галузі. Одна з гострих проблем – застарілі фонди Трипільської ТЕС, які вже відпрацювали свій ресурс.

Представники ПАТ «Центренерго» випадково дізналися про захід з інтернет-джерел, та були здивовані, що на прес-конференцію не запросили керівництво Трипільської ТЕС, довкола якої й розгорнулася основна дія. Між представниками ПАТ «Центренерго» та організаторами прес-конференції виникла палка дискусія, адже не вся інформація,  що звучала, була правдивою, зазначалося в ході заходу. А одним зі способів захисту екологічних прав громадян названо подання сотень і тисяч позовів на адресу енергогенеруючого підприємства.

Організатори прес-конференції закликали громадські організацій, експертні кола та представників державних органів до взаємодії та співпраці зі скорочення екологічних ризиків та заявили про розміщення відповідної петиції на сайті Президента України.

Більше інформації на сайті УНІАН

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено