Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Найголовніше у підготовці до нового навчального року – безпека дітей

Повномасштабна війна додала нових викликів усім сферам життєдіяльності в громаді, не виключення й освітня галузь. Сьогодні ми готуємось до навчально року в нових умовах і за новими правилами. Найперше з них – безпека наших дітей. Отож, окрім ремонтів у школах, додались будівництво та реконструкція сховищ. На сьогодні цей процес триває по всій території громади. 

Наразі здійснюються капітальні та поточні ремонти в Жуківцівському ліцеї. Зокрема, мова йде про ремонт покрівлі, відмостки з заміною балок, каркасних конструкцій та самого даху. Аби діти мали змогу відвідувати заклад з 1-го вересня, відбуваються роботи з улаштування найпростішого укриття для учнів с. Жуківці та с. Верем’я.

Також днями відбулись торги на предмет закупівлі: «Аварійний ремонт покрівлі та відмостки дитячого садочка «Золота рибка» с. Жуківці». Незабаром і тут  розгорнуться ремонтні роботи.

Запланований ремонт підвалу ДНЗ «Хоровод». Відповідне рішення завтра мають прийняти депутати на черговому пленарному засіданні сесії. За позитивного висновку процес буде запущено. Самі роботи, за прогнозами, триватимуть до початку навчального року.

Зазначимо, що підготовка до очного навчання, з урахуванням безпеки школярів та дошкільнят, триває з початку року. Уже влаштовано укриття в Трипільському та Халеп’янському ліцеях, продовжується велике будівництво сховищ на територіях обох шкіл міста Українка.

На цьому роботи не завершуються – міська рада розглядає різні варіанти та можливості, аби зробити середовище дітей безпечнішим і комфортнішим. Наразі фахівцями управління економічного розвитку розроблено ПКД з метою влаштування укриття шляхом перепрофілювання підвального приміщення ДНЗ «Малятко» в с. Халеп’я, а також термомодернізація даного закладу. Вартість робіт – 22 млн, тож, враховуючи суму, відповідний проєкт буде подано на співфінансування. Розуміючи важливість функціонування дошкільного закладу, на деякий час знайдено альтернативний варіант  – з 1 вересня садок буде запущено в роботу, а у разі сигналу повітряної тривоги малят буде переведено в укриття ліцею.

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено