Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Комісія з питань ТЕБ і НС виконавчого комітету УМР визначила ряд заходів щодо локалізації і ліквідації спалаху сказу на території громади

11 квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Української міської ради розглянула питання щодо спалаху небезпечної для людей хвороби тварин, сказу, що виявлено в Обухові.

Рішенням комісії було введено в дію на території Української міської територіальної громади рішення Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо встановлення карантинних обмежень в населених пунктах: м. Українка, с. Плюти, с. Трипілля, с. Щеранівка, с. Жуківці, які потрапляють в загрозливу зону подальшого розвитку спалаху сказу.

Зокрема, в загрозливій зоні заборонено проведення виставок, виводок собак, вивезення за межi загрозливої зони собак, котів i диких тварин. А також на період дії карантинних обмежень заборонено ТОВ «Трипільський мисливець», ТОВ «МГ «Київське», Київському обласному об’сднанню Київської обласної ради УТМР проведення промислового i лiцензiйного вiдстрiлу диких тварин, їх вiдлов i вивiз.

Протоколом засідання комісії визначено ряд заходів щодо локалізації і ліквідації спалаху сказу в Українській міській територіальній громаді, зокрема:

  •  введено в дію рішення щодо карантинних обмежень;
  • визначено невідкладні заходи КНП УМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та відділу оборонної роботи та з питань НС і ЦЗ щодо створення у місцевому матеріальному резерві Української МТГ для ліквідації НС техногенного та природного характеру запасу антирабічних вакцин;
  • рекомендовано структурним підрозділам і комунальним підприємствам Української міської ради, у межах компетенції, сприяти проведенню на території громади заходів із профілактики та ліквідації спалаху небезпечної для людей хвороби тварин;
  • визначено порядок інформування населення щодо санітарно-епідемічної ситуації в громаді у зв’язку із спалахом сказу.

Нагадаємо, в Обухівській громаді виявлено випадок зараження сказом домашньої тварини – кота. Тварина померла, але тривалий час перебувала в контакті з іншими свійськими тваринами та людьми в м. Обухів та в с. Таценки. Сказ було підтверджено Центральною випробовувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби.

Закликаємо мешканців громади слідкувати за  домашніми улюбленцями та в разі виявлення нехарактерної поведінки, в першу чергу, агресії, за можливості ізолювати тварину та негайно звертатись до ветеринара! У випадку отримання укусів і травм, завданих домашнім улюбленцем, негайно звертайтеся до лікаря. Сказ – це смертельно небезпечна хвороба для людини. Найкращий метод профілактики захворювання тварини сказом – це своєчасна вакцинація домашнього улюбленця від збудника хвороби.

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено