Наразі по всій Україні відбуваються планові та аварійні відключення систем електропостачання, що, в свою чергу, впливає на виробництво та обіг харчових продуктів.
Днями комісія у складі фахівців управління економічного розвитку Української міської ради та Держпродспоживслужби перевірила операторів ринку на предмет дотримання норм зберігання та реалізації харчових продуктів.
Порушень у ході рейду не зафіксовано: під час відключень електроенергії працюють генератори, температурні режими холодильного та морозильного обладнання відповідають нормам.
Разом із тим, підприємців попередили, що подібні перевірки відбуватимуться і надалі без узгодженого графіку.
То ж вкотре наголошуємо на необхідності додержання операторами ринку умов зберігання харчових продуктів під час їх виробництва та обігу; забезпечення належного санітарного стану у холодильних та морозильних камерах з метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації.